Abordarea unei rutine corecte de ingrijire a tenului este esentiala pentru mentinerea sanatatii si frumusetii acestuia. Astfel, alegerea corespunzatoare a unor produse de skincare adecvate pielii tale, alaturi de aplicarea acestora in ordinea corespunzatoare, te ajuta sa iti mentii tenul tanar si lipsit de imperfectiuni.
Afla in continuarea acestui articol tot ce trebuie sa stii despre o rutina corecta de ingrijire a tenului, potrivita fiecarui tip de ten.
De ce este importanta rutina de ingrijire a tenului?
Tenul nostru este expus zilnic la actiunea daunatoare a factorilor poluanti, praf si impuritati care agreseaza pielea. Pentru a preveni efectele negative ale prezentei factorilor agresivi pe piele este recomandat sa ne incepem si sa ne incheiem ziua cu un ritual de skincare care sa confere tenului nostru ingrijirea de care are nevoie.
Simpla spalare a tenului cu apa si sapun nu este suficienta pentru a indeparta in profunzime impuritatile de pe piele. De asemenea, aceasta nici nu va putea indeparta celulele epiteliale moarte de pe suprafata pielii, care blocheaza porii si pot cauza o hiperactivitate a glandelor sebacee la nivelul tenului, ceea ce poate duce la aparitia acneei.
Nu in ultimul rand, optarea pentru un ritual de curatare cu produse din ingrediente de calitate, care sa actioneze bland cu pielea noastra, ajuta la protejarea si refacerea filmului hidrolipidic, esential pentru protectia pielii.
Ordinea aplicarii produselor de ingrijire a tenului
Ingrijirea pielii fetei se realizeaza cu usurinta, fiind suficient sa acordam cateva minute dimineata si seara. Este important sa utilizam produse pentru ingrijirea tenului concepute pe baza de substante active care aduc beneficii pielii daca sunt aplicate in ordinea corecta, dupa cum urmeaza:
- Demachierea si curatarea tenului
Ingrijirea fetei incepe cu aplicarea unor creme pentru curatarea tenului, care indeparteaza impuritatile de pe piele, transpiratia si excesul de sebum. Demachierea este recomandata chiar daca nu ai purtat machiaj pe durata zilei.
Pentru demachiere poti utiliza o crema demachianta, apa micelara sau un produs de curatat pielea tip spuma. In gama de produse RNW gasesti spuma de curatare Epidermis Balance Foam, care indeparteaza eficient impuritatile si sebumul, fiind conceputa pe baza de acid glicolic si extracte din goji, afine, merisoare si acai. Aceasta formula este bogata in antioxidanti, minerale si vitamine, ce curata pielea in profunzime si o revitalizeaza, pregatind-o astfel pentru urmatoarele produse ce urmeaza sa fie aplicate.
Dupa demachiere este necesara utilizarea unui gel de curatare a fetei sau a unei spume de tip cleanser. Perfect Double Pearl Pack Cleanser este un produs RNW cu un continut de 20 de aminoacizi, minerale, 13 extracte naturale si 3 ingrediente de albire. Prin formula sa complexa, acesta este un produs ce poate fi inclus intr-o rutina de skincare completa, pentru a finaliza procesul de curatare profunda a pielii.
- Tonifierea pielii
Odata ce curatarea fetei s-a incheiat, urmeaza tonifierea acesteia, care se realizeaza cu tonere si misturi pentru fata, ce calmeaza pielea, minimizeaza porii si previne aparitia excesului de sebum. Tonerele contribuie, de asemenea, la hidratarea eficienta a pielii si la pregatirea acesteia pentru urmatoarele produse ce vor fi utilizate in ritualul de ingrijire a pielii.
Daca iti doresti o hidratare profunda a pielii poti alege un toner hidratant Hyal Treatment, ce contine 5 tipuri diferite de acid hialuronic si este potrivit pentru a fi utilizat chiar si pe durata sarcinii si a alaptarii. In cazul in care iti doresti reducerea petelor pigmentare, poti alege un Shining Toner, ce contribuie la reducerea productiei de melanina si favorizeaza diminuarea petelor pigmentare.
- Exfolierea tenului
Indepartarea celulelor epiteliale moarte este importanta pentru favorizarea regenerarii pielii, dar si pentru prevenirea aparitiei cosurilor. Poti asigura o exfoliere corespunzatoare a tenului, de doua ori pe saptamana, utilizand acizi care indeparteaza celulele moarte ale pielii, decongestioneaza porii, elimina excesul de sebum si confera tenului un aspect luminos si uniform.
Eficiente in exfolierea pielii sunt acizii AHA, precum acidul glicolic, acidul mandelic, acidul lactic, acidul tartaric sau acidul citric, dar si acidul BHA (acid salicilic) care poate patrunde adanc in piele pentru a indeparta celulele moarte.
- Aplicarea serurilor pentru ten
Rutina de ingrijire a pielii continua cu aplicarea unor seruri pentru ten, care furnizeaza tenului ingrediente active cu proprietati importante pentru mentinerea elasticitatii acestuia si prevenirea imbatranirii. Acorda importanta ingredientelor continute de serurile pe care intentionezi sa le achizitionezi, astfel incat sa optezi pentru produse care sa raspunda nevoilor pielii tale.
In cazul in care iti doresti un ser pentru prevenirea imbatranirii celulare si cresterea elasticitatii pielii poti alege C Vitamin de la Aprive. Acesta contine 15% vitamina C in doua forme stabile, pentru a conferi pielii hidratare, reducerea liniilor fine, iluminare si prevenirea imbatranirii.
Pentru efecte antiiritante, reparatorii, hidratante si antiinflamatorii se recomanda 7.2 Revital Cell Ampoule de la Thesera, ce contine 7 ingrediente active, pe baza a 2 tehnologii brevetate de absorbtie, pentru a oferi un efect imediat de calmare, regenerare si hidratare a pielii.
- Hidratarea pielii
Dupa rasfatarea tenului cu un ser hranitor, urmeaza hidratarea lui cu creme de fata. Alege o crema cu o formula mai lejera pentru a incheia rutina de dimineata pentru ten si una puternic hidratanta pentru a completa rutina de seara a tenului. Poti opta pentru o crema pe baza de ceramide pentru o hidratare profunda a pielii si o reechilibrare a barierei de protectie sau pentru o crema pe baza de aminoacizi, care va patrunde adanc in piele pentru a-i reda elasticitatea.
Rutina de ingrijire a tenului acneic
Incepe-ti ziua prin curatarea tenului acasa cu produse de curatare care indeparteaza sebumul. Foloseste solutii demachiante neastringente si fara alcool, care sa curete tenul de machiaj, sebum si alte impuritati. Dupa demachiere foloseste o spuma blanda care sa curete porii in profunzime.
Orienteaza-te catre produse care regleaza excesul de sebum, decongestioneaza porii si calmeaza pielea, pe baza de acizi AHA, acid salicilic, calamina, oxid de zinc, niacinamide si extracte naturale cu efect de combatere si ameliorare a acneei.
Recomandam ca inainte de utilizarea oricarui tratament pentru acnee sa fie consultat un medic dermatolog. Acesta va prescrie exact care sunt tipologiile de produse si pasii de curatare pentru ameliorarea efectelor acneei. In acelasi timp, in cabinetul medicului dermatolog pot fi prescrise medicamente cu administrare pe cale orala.
Rutina de ingrijire a tenului mixt
Tenul mixt este caracterizat de excesul de sebum in zona fruntii, a nasului si a barbiei, in timp ce restul tenului este normal. Alege produse de curatare a tenului cu actiune blanda, precum sunt cele pe baza de acizi AHA, alaturi de un toner care sa permita o hidratare si o calmare a pielii, pentru a aplica apoi o crema hidratanta cu o formula usoara.
Sunt de evitat produsele de ingrijire pe baza de uleiuri, deoarece vor incarca si mai mult pielea. Include in rutina ta de ingrijire o masca pentru ten mixt, care va aduce un plus de hidratare pielii tale.
Rutina de ingrijire a tenului gras
O rutina skincare pentru ten gras incepe prin curatarea tenului cu produse care sa deschida porii in profunzime si sa elimine excesul de sebum si impuritatile. Dupa curatare se foloseste o lotiune tonica care absoarbe excesul de sebum si micsoreaza porii, urmand apoi sa aplici o crema care sa iti ofere hidratarea de care tenul tau are nevoie.
Poti utiliza o crema care sa hidrateze si sa protejeze tenul, fara sa il incarce.
Rutina de ingrijire a tenului uscat
Ingrijirea pielii in cazul tenului uscat incepe, la fel ca la toate celelalte tipuri de ten, cu o curatare corecta a tenului, pentru eliminarea impuritatilor. Este important sa alegi produse de curatare care sa nu usuce si mai mult tenul.
Tonifierea tenului uscat se face cu produse hidratante, care sa hraneasca tenul in profunzime, urmand apoi aplicarea unei creme intens hidratante.
Intrebari frecvente:
Cum incep o rutina de ingrijire a pielii?
O rutina de ingrijire a pielii incepe cu demachierea si curatarea tenului, pentru eliminarea impuritatilor si pregatirea tenului pentru aplicarea urmatoarelor produse de ingrijre.
Care sunt cei 7 pasi de ingrijire a pielii?
Cei 7 pasi de ingrijire a pielii sunt:
- Demachierea tenului cu o solutie micelara sau cu o crema demachianta;
- Curatarea cu un gel specific pentru indepartarea impuritatilor;
- Exfolierea de 2 ori pe saptamana in cazul tenului gras si o data pe saptamana in cazul tenului uscat;
- Aplicarea tonerului;
- Aplicarea unui ser;
- Aplicarea cremei hidratante;
- Utilizarea unei creme cu factor de protectie solara.
Cum ar trebui sa am grija de pielea mea in fiecare zi?
Ingrijirea zilnica a pielii consta in curatarea acesteia in fiecare dimineata si seara, alaturi de aplicarea de produse adecvate tipului tau de ten. Produsele se aplica doar pe pielea curata.
Cum pot obtine o piele sanatoasa a fetei?
Pentru a obtine o piele sanatoasa se recomanda acordarea unei atentii deosebite ingrijirii tenului. Extrem de importanta este alegerea unor produse skincare din ingrediente blande cu pielea, dar cu o actiune complexa care sa raspunda nevoilor de protectie, controlare a excesului de sebum si hidratare.
Ce este o rutina de baza de ingrijire a pielii fetei?
O rutina de baza de ingrijire a pielii fetei consta in regulile pe care trebuie sa le urmezi pentru a-ti ingriji tenul, indiferent de tipul lui. Aceasta cuprinde curatarea, tonifierea si hidratarea tenului.